Kinderen van Kathmandu

PICT0193 (Large)
‘Hoe zou het met Ocky zijn?” vraagt tante. Ocky heeft haar leven lang als verpleegkundige gewerkt. In binnen- en buitenland. Tot er vlak voor haar pensioen gereorganiseerd werd. Ze kwam zonder werk te zitten. Toen is ze gaan reizen en verknocht geraakt aan Nepal. In Kathmandu hielp ze met de opbouw van een orthopedisch ziiekenhuis. Nu vliegt ze ieder jaar naar Kathmandu en werkt daar drie maanden in het ziekenhuis.

Ocky is inmiddels 77, en gaat nog steeds naar Nepal. Met vrienden heeft ze een stichting opgezet: Kinderen van Kathmandu. De stichting zamelt geld in voor onderwijs voor kansarme kinderen. En ondersteunt een weeshuis voor kinderen met een verstandelijke handicap.

Oomlief kijkt op de blog van de Stichting: https://kinderenvankathmandu.wordpress.com/de-stichting/ocky-pladet/
‘ Ze is nu in Katmandu’ zegt oomlief, ‘ maar ongedeerd en komt snel naar huis’. Oomlief stuurt haar een mailtje. We willen graag weten hoe het met haar is en hoe we kunnen helpen.

PICT0083 (Large)PICT0096 (Large)

In 2002 en 2003 maakten tante en oomlief prachtige reizen in Nepal. Naar Kathmandu , Pokhara en Chitwan. En het hoogtepunt: de Annapurna-trekking, met uitzicht op bergtoppen van wel 7000 m. Nepal is niet alleen een schitterend land, de Nepalese bevolking is vriendelijk en gastvrij. We hebben veel plezier gehad met onze gids Radji. Tante heeft nog zelfgebreide kousen in de kast liggen,PICT0160 (Large)-3 gekregen van Radji’ s vrouw. En in één van de bergdorpen zijn we dagenlang vertroeteld door een familie. Oomlief had last van hoogteziekte en we moesten wachten op een vliegtuigje om ons van de berg te halen. We waren welkom in de woonkeuken en kregen het warmste plaatsje, dicht bij het vuur.

De verschrikkelijke beelden van de aardbeving halen mooie herinneringen naar boven. Dat is wel bizar, denkt tante.

Ocky reageert op het mailtje van oomlief:

Ze schrijft:
” ik ben gisteravond thuis gekomen via buitenlandse zaken . Met een vliegtuig van de militairen. Het is een ramp met geen pen te beschrijven. Zoiets ineens en in een half uur heel Nepal bijna weggeveegd. Het Nepal Orthopeadic Hospital staat er nog, is ook stevig gebouwd. Het is een ziekenhuis voor 100 bedden. Maar nu zijn er 250 bedden. Er komen dagelijks 250 mensen voor behandeling en de bedden zijn allemaal bezet.. Voor het hospital verzamelen we nu geld. De patienten woden allen gratis geholpen. Operaties, behandeling, gips, medicamenten, eten. Alles is gratis voor deze mensen en daar besteden we het geld aan. Dus er blijft niets aan de strijkstok hangen.
Ons banknummer is NL24ABNA0533687841 Stichting Hulp V. Nepal voor de aardbeving ramp.
Groetjes Ocky”

Oomlief start een inzamelactie op het werk. Tante schrijft een blogje. En hoopt op gulle giften van haar lezers.
PICT0081 (Large)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Kinderen van Kathmandu

 1. zusterblogt zegt:

  Zuster heeft net geld overgemaakt via giro 555. Mijn hart bloedt voor de mensen daar. Ik zal tante’s blog delen en hoop dat er gul gegeven wordt!

 2. Ineke zegt:

  Ik heb geld overgemaakt aan mijn ex schoondochter (moeder van Bo). Zij is met nog 4 Nederlanders in Nepal en probeert te helpen.

 3. Corine Pas-Singels zegt:

  Heb mijn steentje bijgedragen tante op 555….Mijn buurman heeft vrienden in Nepal en hoor dagelijks nieuws van hem…belt regelmatig met …

 4. Nicky zegt:

  Ik wilde geld overmaken naar giro 555 maar ik twijfelde nog een beetje. En nu lees ik dit. Ik geef liever aan een kleinere organisatie dus ik zal wat overmaken aan de stichting van Ocky.

 5. tanteblogt zegt:

  Super Nicky! Het geld komt goed terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s